Home Events Rite of the Womb Ceremonie Dag

Rite of the Womb Ceremonie Dag

De rite van de baarmoeder is een geschenk aan jezelf. Door de energie van de inwijding, die zowel een heling als ook een zegening is, wordt de vrouwelijke kracht gereactiveerd. De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, onderdrukt en misbruikt. Vaak dragen we stukken (bewust en/of onbewust) pijn en verdriet van onze moeders en grootmoeders of zelfs uit generaties daarvoor met ons mee…

De tijd is aangebroken dat elke vrouw zich weer mag herinneren wie ze werkelijk is. Boordevol power maar ook zacht, liefdevol en wijs vol zelfvertrouwen en eigenwaarde. Heling en zegening van de vrouwelijke energie. Je vergroot je zelfvertrouwen en eigenwaarde. De heling gebeurt op individueel en collectief niveau.

De rite van de baarmoeder is de 13e Munay-Ki inwijding en is onderdeel van een negental overgangsrites afkomstig uit Peru. De baarmoeder staat centraal bij dit ritueel. De baarmoeder is een plek waar veel vrouwen vaak angst, spanning, verdriet en trauma’s opslaan uit dit en vorige levens. Het ritueel is erop gericht om de vrouw en de baarmoeder weer terug te brengen naar hun oorsprong en alle pijn en verlies die erin opgeslagen is los te laten en de oorsprong van liefde en creatie er weer te laten zijn.

RITE OF THE WOMB

“De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren.”
“De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.”

Als de vrouw niet in contact staat met haar buik en baarmoeder ervaart ze disharmonie in haar leven. Dat kan zich op verschillende manieren uiten, zoals:
Je relatie of seksueel leven klopt niet of stroomt niet lekker.
Je voelt alsof je niet het leven leeft dat je graag zou willen leven.
Je voelt dat je niet helemaal jezelf kan zijn of jezelf laat zien.
Je bent voortdurend bezig met geven, met het weggeven van jezelf. Je ervaart voortdurende stress.
Je staat jezelf niet toe te ontvangen.

De disharmonie kan zich uiten in menstruatieklachten, het uitblijven van menstruatie of juist extreme menstruatie. Qua gedrag kan het zich uiten in onderdanig gedrag, je aanpassen of je verstoppen. En natuurlijk het tegenovergestelde daarvan: dominant gedrag, starheid en egocentrisch gedrag.

Kortom, jouw leven stroomt niet helemaal zoals je wil. Pijn, spanningen, verdriet, eenzaamheid, boosheid, trauma worden allemaal opgeslagen in jouw baarmoeder. Dat is de reden waarom we daar het liefst wegblijven en ‘op slot’ gaan. De baarmoeder is juist de plek van onze creativiteit, schepping, en wijsheid. Als het natuurlijk evenwicht in de baarmoeder hersteld wordt, wordt de weg weer vrijgemaakt voor de vitale levensenergie, creatieve en seksuele stroom, kracht en wijsheid. Je ervaart een diepe verbondenheid met je ware levenskracht en scheppingskracht.

Tijdens de ceremonie maakt ieder vrouw contact met datgene wat zij kan en wil loslaten op dat moment. Daarna ontstaat er plek waarvandaan je de kracht van creatie voelt om dat wat jij wil manifesteren ruimte te geven zich door jou heen te laten stromen.

De Rite wordt door de Womb Keeper overgedragen. Dit is een helende energieoverdracht vanuit de kosmische baarmoeder naar jouw baarmoeder. Het ritueel is helend, opschonend en bevrijdend. Je wordt herboren in jouw vrouw zijn, jouw schoonheid, jouw waardigheid. Deze ceremonie, waarbij je de Rite van de Baarmoeder (13de rite van de Munay Ki) ontvangt, wordt deskundig begeleid door Alessandra Janssens de Vroom, geregistreerd als Womb Keeper. Womb keepers: https://theriteofthewomb.com/womb-keepers/

De Rite is voor alle vrouwen, dus ook als je geen baarmoeder meer hebt. Vrouwen met of zonder kinderwens. Ook wanneer je niet meer menstrueert, ter voorbereiding op je zwangerschap, om vrij te zijn van overgangsklachten, etc…

Reserveer jouw plek voor deze dag. Na je reservering ontvang je een mail ter voorbereiding op de ceremonie, met praktische details en benodigdheden.

Kosten: € 111,- (inclusief thee/water/cacao en lekkers). Early Bird prijs tot 31 augustus: € 99,-
Deelname: Minimaal 3 en maximaal 6 vrouwen per ceremonie.

Deelnemen met een eigen groepje vrouwen, neem dan contact met mij op om een datum af te spreken.

Wil je liever een individuele ceremonie, volledig afgestemd op jou, neem dan contact met mij op voor een afspraak.

Aanmelden rite of the womb ceremonie

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

13 09 2024

Time

10:00 - 17:00

Locatie

Praktijk Hanami4you Dongen
Pattonstraat 5
Alessandra Janssens de Vroom

Organisator

Alessandra Janssens de Vroom
QR Code